Riblji fileti sa parmezanom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Riblji fileti sa parmezanom

Sastojci

Riblji fileti:
Po želji
Bademi:
120 grama
Paradajz:
200 grama
Gljive:
500 grama
Zelje:
800 grama
Senf:
1 kašika
Majoneza:
3/2 kasika
Maslinovo ulje:
1 kašika
Bijeli luk u prahu:
1 kašičica
Parmezan:
3 kašike
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 200 stepeni.

  2. Napravite smjesu od majoneze i senfa pa premažite filete.

  3. Umiješajte u bademe i stavite u rernu.

  4. Pecite 12 minuta.

  5. U tavi zagrijte ulje i dodajte gljive. Propržite malo a zatim dodajte paradajz, crveni luk, bijeli luk i zelje.

  6. Kuhajte dok zelje ne omekša.

  7. U posude za posluživanje stavite prvo zelje, zatim sir i pečeni riblji filet.

  8. Pospite peršunom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.