Riblji fileti sa salatom od mrkve i feta sira
Sastojci
Instrukcije
Stavite izrezanu mrkvu u pleh obložen papirom za pečenje.
Pospite medom (pola od pripremljene količine), malo soli i bibera.
Pecite u rerni na 180 °C 15 minuta uz povremeno miješanje.
U riblje filete utrljajte papriku, sol i biber.
Pecite u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
Pomiješajte limunov sok, preostalu količinu meda, ulje, malo paprike, bibera i soli.
Sve dobro promiješajte.
Pomiješajte mrkvu, peršun, isjeckani crveni luk i feta sir u posebnoj posudi.
Pospite prethodno pripremljenim dresingom od meda, limunovog soka i drugih sastojaka, pa poslužite uz riblje filete.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.