Riblji fileti sa salatom od mrkve i feta sira

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Riblji fileti sa salatom od mrkve i feta sira

Sastojci

Mrkve:
4 komada
Med:
2 kašike
Maslinovo ulje:
2 kašike
Riblji fileti:
4 komada
Crvena mljevena paprika:
1 kašika
Sok od limuna:
1 kašika
Peršun:
1 svežanj
Crveni luk:
1/2 glavice
Feta sir:
100 grama

Instrukcije

  1. Stavite izrezanu mrkvu u pleh obložen papirom za pečenje.

  2. Pospite medom (pola od pripremljene količine), malo soli i bibera.

  3. Pecite u rerni na 180 °C 15 minuta uz povremeno miješanje.

  4. U riblje filete utrljajte papriku, sol i biber.

  5. Pecite u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.

  6. Pomiješajte limunov sok, preostalu količinu meda, ulje, malo paprike, bibera i soli.

  7. Sve dobro promiješajte.

  8. Pomiješajte mrkvu, peršun, isjeckani crveni luk i feta sir u posebnoj posudi.

  9. Pospite prethodno pripremljenim dresingom od meda, limunovog soka i drugih sastojaka, pa poslužite uz riblje filete.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.