Riblji fileti sa salatom od mrkve i feta sira

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
4 komad
mrkve
2 kašika
Med
2 kašika
Maslinovo ulje
4 komad
riblji fileti
1 kašika
crvena mljevena paprika
1 kašika
sok od limuna
1 svežanj
peršun
1/2 glavica
Crveni luk
100 g
feta sir
Riblji fileti sa salatom od mrkve i feta sira
  1. Stavite izrezanu mrkvu u pleh obložen papirom za pečenje.
  2. Pospite medom (pola od pripremljene količine), malo soli i bibera.
  3. Pecite u rerni na 180 °C 15 minuta uz povremeno miješanje.
  4. U riblje filete utrljajte papriku, sol i biber.
  5. Pecite u tavi, na zagrijanom ulju dok ne dobiju zlatno-smeđu boju s obje strane.
  6. Pomiješajte limunov sok, preostalu količinu meda, ulje, malo paprike, bibera i soli.
  7. Sve dobro promiješajte.
  8. Pomiješajte mrkvu, peršun, isjeckani crveni luk i feta sir u posebnoj posudi.
  9. Pospite prethodno pripremljenim dresingom od meda, limunovog soka i drugih sastojaka, pa poslužite uz riblje filete.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*