Riblji fileti sa salatom od riže i susama

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 40 minuta
Riblji fileti sa salatom od riže i susama

Sastojci

Miso pasta:
3 kašike
Soja sos:
3 kašike
Sok od narandže:
2 kašike
Bijeli luk:
2 češnja
Med:
2 kašičice
Riblji fileti:
4 komada
Krastavci:
2 komada
Avokado:
1 komad
Rižin ocat:
1 kašika
Susamovo ulje:
2 kašičice
Smeđa riža:
400 grama
Pržene sjemenke sezama:
2 kašike

Instrukcije

  1. Kombinujte miso pastu, soja sos, sok od narandže, bijeli luk i med.

  2. Dodajte ribu u posudu i prekrijte ju ovim sastojcima.

  3. Poklopite posudu i stavite u frižider 30 minuta kako bi se marinirala riba.

  4. Zagrijte rernu na 200 °C.

  5. Obložite pleh papirom za pečenje, pa preko njega stavite žicu na koju ćete poredati marinirane riblje filete.

  6. Pecite ih 15 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

  7. Krastavce uzdužno izrežite na tanke trake, pa pomiješajte sa avokadom, octom i uljem.

  8. U svaki tanjir za posluživanje stavite malo skuhane riže, pa pospite ovom mješavinom.

  9. Dodajte i riblje filete, pospite sjemenkama susama, pa poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.