Riblji fileti sa salatom od riže i susama

Vrijeme pripreme
40 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
3 kašika
miso pasta
3 kašika
soja sos
2 kašika
Sok od narandže
2 češanj
Bijeli luk
2 kašičica
Med
4 komad
riblji fileti
2 komad
krastavci
1 komad
avokado
1 kašika
rižin ocat
2 kašičica
susamovo ulje
400 g
smeđa riža
2 kašika
pržene sjemenke sezama
Riblji fileti sa salatom od riže i susama
  1. Kombinujte miso pastu, soja sos, sok od narandže, bijeli luk i med.
  2. Dodajte ribu u posudu i prekrijte ju ovim sastojcima.
  3. Poklopite posudu i stavite u frižider 30 minuta kako bi se marinirala riba.
  4. Zagrijte rernu na 200 °C.
  5. Obložite pleh papirom za pečenje, pa preko njega stavite žicu na koju ćete poredati marinirane riblje filete.
  6. Pecite ih 15 minuta, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
  7. Krastavce uzdužno izrežite na tanke trake, pa pomiješajte sa avokadom, octom i uljem.
  8. U svaki tanjir za posluživanje stavite malo skuhane riže, pa pospite ovom mješavinom.
  9. Dodajte i riblje filete, pospite sjemenkama susama, pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*