Riblji fileti u umaku sa sirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 70 minutaPriprema: 5 minuta
Riblji fileti u umaku sa sirom

Sastojci

Maslo:
2 kašike
Brašno:
2 kašike
Sol:
1/4 kašičice
Mlijeko:
1 šolja
Sir:
1 šolja
Cimet:
13/100 kašičice
Muškatni oraščići:
13/100 kašičice
Peršun:
Po želji
Riblji fileti:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi.

  2. Dodajte brašno, mlijeko i sol. Kuhajte dok se umak ne zgusne.

  3. Umiješajte sir i kuhajte, uz konstantno miješanje, dok se sir potpuno ne rastopi.

  4. Nakon što umak skinete sa vatre, začinite ga biberom, muškatnim oraščićima, cimetom i peršunom. Dobro promiješajte.

  5. Stavite riblje filete u podmazanu posudu za pečenje, prespite s napravljenim umakom i pecite 60 minuta u pećnici na temperaturi od 170 stepeni.

  6. Nakon 60 minuta izvadite iz pećnice i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.