Riblji fileti u umaku sa sirom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
70 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 po potrebi
riblji fileti
1 po potrebi
peršun
1/7 kašičica
muškatni oraščići
1/7 kašičica
cimet
1 šolja
sir
1 šolja
mlijeko
1/4 kašičica
Sol
2 kašika
brašno
2 kašika
maslo
Riblji fileti u umaku sa sirom
  1. Zagrijte maslo u tavi.
  2. Dodajte brašno, mlijeko i sol. Kuhajte dok se umak ne zgusne.
  3. Umiješajte sir i kuhajte, uz konstantno miješanje, dok se sir potpuno ne rastopi.
  4. Nakon što umak skinete sa vatre, začinite ga biberom, muškatnim oraščićima, cimetom i peršunom. Dobro promiješajte.
  5. Stavite riblje filete u podmazanu posudu za pečenje, prespite s napravljenim umakom i pecite 60 minuta u pećnici na temperaturi od 170 stepeni.
  6. Nakon 60 minuta izvadite iz pećnice i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*