Riblji fileti u umaku s pivom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
6 komad
riblji fileti
80 g
brašno
50 g
maslo
150 ml
pivo
200 g
gljive
1 kašika
Crvena paprika
Riblji fileti u umaku s pivom
  1. Začinite filete sa soli i biberom a zatim umiješajte u brašno.
  2. Zagrijte 1/2 masla u tavi i dodajte filete. Pecite s obje strane dok ne dobiju smeđu boju.
  3. Dodajte pivo i kuhajte 7-8 minuta a zatim izvadite filete, ostavite na toplo mjesto a umak procijedite.
  4. U istoj tavi rastopite preostalo maslo i propržite gljive.
  5. Začinite sa soli pa umiješajte papriku i procijeđeni umak.
  6. Kuhajte 6 minuta, skinite s toplote i poslužite umak s ribljim filetima.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*