Riblji kotleti sa povrćem

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 kašika
Sjemenke komorača
1 kašičica
slatka paprika
1/2 kašičica
chilli
4 komad
riblji kotleti
3 kašika
Maslinovo ulje
1 komad
limun
400 g
cherry paradajz
600 g
konzervisani grah
55 g
masline
3 češanj
Bijeli luk
Riblji kotleti sa povrćem
  1. Pomiješajte sjemenke komorača, čili i slatku papriku.
  2. Riblje kotlete premažite maslinovim uljem, pa ih pospite pripremljenom mješavinom začina.
  3. Pripremljene kotlete stavite u tavu sa maslinovim uljem i pržite 2-3 minute dok ne dobiju smeđkastu boju s obje strane.
  4. Izvadite ih iz tave i ostavite na stranu, a na zagrijanom ulju propržite sitno isjeckani bijeli luk, zatim dodajte tanko izrezane kriške limuna i kuhajte dok se ne karameliziraju.
  5. Dodajte i cherry paradajz, sve sastojke stavite u vatrostalnu posudu za pečenje, dodajte iscijeđeni konzervirani grah, masline, a na kraju i kotlete.
  6. Pecite mješavinu oko 15 minuta u rerni zagrijanoj na 220 °C, a zatim poslužite jelo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*