Riblji kotleti sa povrćem

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Riblji kotleti sa povrćem

Sastojci

Sjemenke komorača:
2 kašike
Slatka paprika:
1 kašičica
Chilli:
1/2 kašičice
Riblji kotleti:
4 komada
Maslinovo ulje:
3 kašike
Limun:
1 komad
Cherry paradajz:
400 grama
Konzervisani grah:
600 grama
Masline:
55 grama
Bijeli luk:
3 češnja

Instrukcije

  1. Pomiješajte sjemenke komorača, čili i slatku papriku.

  2. Riblje kotlete premažite maslinovim uljem, pa ih pospite pripremljenom mješavinom začina.

  3. Pripremljene kotlete stavite u tavu sa maslinovim uljem i pržite 2-3 minute dok ne dobiju smeđkastu boju s obje strane.

  4. Izvadite ih iz tave i ostavite na stranu, a na zagrijanom ulju propržite sitno isjeckani bijeli luk, zatim dodajte tanko izrezane kriške limuna i kuhajte dok se ne karameliziraju.

  5. Dodajte i cherry paradajz, sve sastojke stavite u vatrostalnu posudu za pečenje, dodajte iscijeđeni konzervirani grah, masline, a na kraju i kotlete.

  6. Pecite mješavinu oko 15 minuta u rerni zagrijanoj na 220 °C, a zatim poslužite jelo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.