Riblji kroketi

Sastojci
Instrukcije
U posudu za kuhanje staviti 120 ml mlijeka, 50 ml vode i sol, pa kada ova smjesa proključa, dodati riblje filete isječene na djeliće.
U posebnoj posudi, na vrelom ulju propržiti sitno isječen crveni luk, zatim dodati isjeckani peršun, sol i biber, sve izmiješati i ukloniti s vatre.
Dijelove ribljih fileta koji su se kuhali u mlijeku, izvaditi iz posude, sitno isjeći i staviti u posudu s lukom i peršunom.
Ovoj smjesi dodati 2 jaja, 2 kašike prezle, zamijesiti rukom, pa oblikovati krokete.
Krokete uvaljati prvo u brašno, zatim u jaje (prethodno izmućeno) i na kraju u prezlu. Peći u tavi na zagrijanom ulju dok ne porumene s obje strane.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.