Riblji kroketi

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Riblji kroketi

Sastojci

Oslić:
500 grama
Jaja:
3 komada
Crveni luk:
1 glavica
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. U posudu za kuhanje staviti 120 ml mlijeka, 50 ml vode i sol, pa kada ova smjesa proključa, dodati riblje filete isječene na djeliće.

  2. U posebnoj posudi, na vrelom ulju propržiti sitno isječen crveni luk, zatim dodati isjeckani peršun, sol i biber, sve izmiješati i ukloniti s vatre.

  3. Dijelove ribljih fileta koji su se kuhali u mlijeku, izvaditi iz posude, sitno isjeći i staviti u posudu s lukom i peršunom.

  4. Ovoj smjesi dodati 2 jaja, 2 kašike prezle, zamijesiti rukom, pa oblikovati krokete.

  5. Krokete uvaljati prvo u brašno, zatim u jaje (prethodno izmućeno) i na kraju u prezlu. Peći u tavi na zagrijanom ulju dok ne porumene s obje strane.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.