Riblji savitci u umaku od vina

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
750 g
riblji fileti
1 po potrebi
sok od limuna
1 po potrebi
Sol
30 g
maslo
1 po potrebi
maslo
30 g
brašno
250 ml
bijelo vino
5 kašika
slatko vrhnje
1 po potrebi
sok od limuna
1 po potrebi
Šećer
1 po potrebi
kuhani krompir
Riblji savitci u umaku od vina
  1. Natopite riblje filete limunovim sokom i ostavite da odstoji 30 minuta a zatim posušite.
  2. Narežite filete, formirajte savitkte i pričvrstite ih drvenim štapićima.
  3. Premažite vatrostalnu posudu maslom i dodajte riblje savitke.
  4. U posebnoj tavi zagrijte 30 g masla.
  5. Umiješajte brašno i pržite dok ne dobije svijetlo žutu boju.
  6. Dodajte vino i konstantno miješajte.
  7. Kada prokuha dodajte vrhnje i još malo limunovog soka.
  8. Začinite sa soli i malo šećera
  9. Prespite umak preko savitaka i stavite u pećnicu.
  10. Pecite 30 minuta, izvadite iz pećnice i poslužite uz kuhani krompir.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*