Riblji savitci u umaku od vina

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Riblji savitci u umaku od vina

Sastojci

Riblji fileti:
750 grama
Sok od limuna:
Po želji
Sol:
Po želji
Maslo:
30 grama
Maslo:
Po želji
Brašno:
30 grama
Bijelo vino:
250 mililitara
Slatko vrhnje:
5 kašika
Sok od limuna:
Po želji
Šećer:
Po želji
Kuhani krompir:
Po želji

Instrukcije

  1. Natopite riblje filete limunovim sokom i ostavite da odstoji 30 minuta a zatim posušite.

  2. Narežite filete, formirajte savitkte i pričvrstite ih drvenim štapićima.

  3. Premažite vatrostalnu posudu maslom i dodajte riblje savitke.

  4. U posebnoj tavi zagrijte 30 g masla.

  5. Umiješajte brašno i pržite dok ne dobije svijetlo žutu boju.

  6. Dodajte vino i konstantno miješajte.

  7. Kada prokuha dodajte vrhnje i još malo limunovog soka.

  8. Začinite sa soli i malo šećera

  9. Prespite umak preko savitaka i stavite u pećnicu.

  10. Pecite 30 minuta, izvadite iz pećnice i poslužite uz kuhani krompir.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.