Rigatoni u paradajz sosu

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minuta
Rigatoni u paradajz sosu

Sastojci

Rigatoni:
600 grama
Paradajz:
1 kilogram
Crveni luk:
1 glavica
Maslinovo ulje:
90 mililitara
Bosiljak:
1 šoljica
Parmezan:
100 grama
Sol:
Po želji
Mljeveni biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Stavite paradajz  u kipuću vodu 10-ak sekundi. Ocijedite i stavite u hladnu vodu. Kožica će se početi odvajati pa je uz pomoć noža ogulite.

  2. Nasjeckajte paradajz na kockice. Stavite ih u posudu tako da su spremne za kuhanje.

  3. U tavi upržite luk u maslinovom ulju.

  4. Dodajte nasjeckani paradajz, začinite s soli i biberom po volji i pustite da se kuha 3 minute.

  5. U međuvremenu kuhajte tjesteninu u slanoj kipućoj vodi. Kad se tjestenina skuha dodajte umak.

  6. Dodajte bosiljak i dobro izmiješajte. Poslužite odmah sa svježim parmezanom na vrhu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.