Rigatoni u paradajz sosu

Kategorije:

Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
600 g
rigatoni
1 kg
paradajz
1 glavica
Crveni luk
90 ml
Maslinovo ulje
1 šoljica
Bosiljak
100 g
parmezan
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
mljeveni biber
Rigatoni u paradajz sosu
  1. Stavite paradajz  u kipuću vodu 10-ak sekundi. Ocijedite i stavite u hladnu vodu. Kožica će se početi odvajati pa je uz pomoć noža ogulite.
  2. Nasjeckajte paradajz na kockice. Stavite ih u posudu tako da su spremne za kuhanje.
  3. U tavi upržite luk u maslinovom ulju.
  4. Dodajte nasjeckani paradajz, začinite s soli i biberom po volji i pustite da se kuha 3 minute.
  5. U međuvremenu kuhajte tjesteninu u slanoj kipućoj vodi. Kad se tjestenina skuha dodajte umak.
  6. Dodajte bosiljak i dobro izmiješajte. Poslužite odmah sa svježim parmezanom na vrhu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*