Riža na italijanski način s tunjevinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 12 minutaPriprema: 6 minuta

Sastojci
Riža: 
300 grama
Konzervisana tunjevina: 
400 grama
Celer: 
4 komada
Paradajz: 
2 komada
Kiseli krastavci: 
3 komada
Rotkvice: 
4 komada
Maslinovo ulje: 
8 mililitara
Vinski ocat: 
4 kašike
Peršun: 
2 kašike
Bosiljak: 
2 kašike
Sol: 
Po želji
Biber: 
Po želji
Instrukcije
- Skuhajte rižu slijedeći uputstva na ambalaži a zatim ocijedite. 
- Stavite tunjevinu u veću zdjelu a zatim dodajte celer, paradajz, krastavce, kuhanu rižu i rotkvice. Dobro izmiješajte. 
- U manjoj zdjeli dobro izmiješajte maslinovo ulje, ocat, peršun, bosiljak, sol i biber. 
- Dodajte dobiveni dressing u rižu s tunjevinom, promiješajte i poslužite odmah. 
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.