Riža na milanski način
Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Riža:
350 grama
Crveni luk:
1 glavica
Voda:
3/2 litar
Kokošija kocka:
2 komada
Vegeta:
5/2 kasika
Vino:
130 mililitara
Šafran:
1/2 kašičice
Parmezan:
60 grama
Instrukcije
Zagrijte vodu u loncu. Kada voda proključa dodajte kocke za supu i kuhajte 5 minuta.
U tavi zagrijte maslo. Dodajte luk i rižu i kuhajte uz postepeno dodavanje napravljene supe i konstantno miješanje.
Pred kraj kuhanja (kada osjetite da je riža kuhana) dodajte vino, vegetu i šafran.
Pospite sa sirom i poslužite toplo.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.