Riža na španski način

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 10 minuta
Riža na španski način

Sastojci

Riža kuhana:
1 šolja
Mljevena govedina:
450 grama
Biljno ulje:
3 kašike
Paradajz:
5/2 solja
Sol:
1 kašičica
Chilli u prahu:
2 kašičice
Crveni luk:
1/2 glavice
Zelena paprika:
1/2 komada
Bijeli luk:
1 češanj

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u većoj tavi.

  2. Stavite rižu u tavu i kuhajte uz konstantno miješanje dok ne dobije smeđu boju, oko 10 minuta.

  3. Dodajte crveni luk, bijeli luk, papriku i meso. Kuhajte dok luk ne omekša a meso ne dobije smeđu boju, također uz konstantno miješanje.

  4. Umiješajte paradajz, začinite i poklopite.

  5. Kuhajte oko 25 minuta ili dok riža ne omekša.

  6. Skinite sa toplote i ostavite 5 minuta da ohladi.

  7. Poslužite uz hljeb.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.