- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 45 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 22.2.2012
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 1/2 kašičica
- luk
- 2 komad
- kobasice
- 1/2 šolja
- riža
- 1 komad
- pileća kocka za supu
- 1/2 šolja
- grašak
- 1 komad
- Jaja

- Rižu skuhati sa pilećom kockom za supu i ohladiti.
- U posebnoj posudi skuhati grašak.
- Na zagrijanom ulju propržiti crveni luk.
- Dodati kobasice i peći nekoliko minuta dok ne dobiju smeđu boju i postanu hrskave.
- S kobasicama izmiješati rižu i grašak, pa pržiti na laganoj temperaturi 5-6 minuta.
- U manjoj zdjeli umutiti jaje sa malo bibera i soli, umiješati u pripremljenu smjesu, dodatno pržiti 2-3 minute i jelo poslužiti toplo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!