Riža s kuhanom puretinom
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 2 minuta

Sastojci
Pileća supa:
2 šolje
Bosiljak:
1 kašičica
Ljuti umak od bibera:
1/4 kašičice
Pirjani paradajz:
400 grama
Kuhana riža:
2 šolje
Grašak:
1 šolja
Kuhana puretina:
2 šolje
Instrukcije
U lonac dodajte pileću supu, bosiljak, bijeli luk, umak i paradajz.
Zagrijte na srednjoj temperaturi i dovedite do ključanja.
Dodajte rižu i smanjite temperaturu.
Poklopite i kuhajte 20 minuta.
Dodajte grašak i meso.
Poklopite i kuhajte još 5 minuta, dok riža ne bude skuhana a veći dio tekućine se na apsorbira.
Skinite sa vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.