Riža s kuhanom puretinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 2 minuta
Riža s kuhanom puretinom

Sastojci

Pileća supa:
2 šolje
Bosiljak:
1 kašičica
Ljuti umak od bibera:
1/4 kašičice
Pirjani paradajz:
400 grama
Kuhana riža:
2 šolje
Grašak:
1 šolja
Kuhana puretina:
2 šolje

Instrukcije

  1. U lonac dodajte pileću supu, bosiljak, bijeli luk, umak i paradajz.

  2. Zagrijte na srednjoj temperaturi i dovedite do ključanja.

  3. Dodajte rižu i smanjite temperaturu.

  4. Poklopite i kuhajte 20 minuta.

  5. Dodajte grašak i meso.

  6. Poklopite i kuhajte još 5 minuta, dok riža ne bude skuhana a veći dio tekućine se na apsorbira.

  7. Skinite sa vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.