Riža s limunom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
1 češanj
Riža:
1 šolja
Voda:
2 šolje
Pileća osnova:
2 kašike
Kora od limuna:
2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Senf:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Celer:
2 komada
Peršun:
2 kašike
Instrukcije
U tavi zagrijte maslo pa dodajte crveni i bijeli luk. Kuhajte dok ne omekša.
Dodajte preostale sastojke, osim peršuna.
Dovedite do ključanja. Promiješajte jednom ili dva puta.
Smanjite temperaturu, poklopite i kuhajte još 14 minuta bez podizanja poklopca i miješanja.
Skinite s toplote i pospite peršunom.
Poklopite ponovo i ostavite da se ohladi 5-10 minuta pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.