Riža s mrkvom
Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 5 minuta

Sastojci
Kuhana riža:
2 šolje
Mrkve:
5/2 solja
Cheddar sir:
150 grama
Jaja:
2 komada
Maslo:
2 kašike
Crveni luk:
1/4 šolje
Sol:
1 kašičica
Biber:
13/100 kašičice
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 170 °C.
U zdjeli pomiješajte sve sastojke.
Prespite u posudu za pečenje.
Pecite 50 minuta ili dok mrkva ne bude pečena.
Izvadite iz rerne i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.