Riža s mrkvom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
20 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 šoljica
basmati riža
2 šoljica
voda
1/4 šoljica
prženi kikiriki
1 kašika
margarin
1 glavica
Crveni luk
1 kašičica
Mljeveni đumbir
3/4 šoljica
mrkve
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
peršun
Riža s mrkvom
  1. Dodajte vodu i rižu u lonac za kuhanje.
  2. Zagrijte na većoj temperaturi i dovedite do ključanja.
  3. Smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se kuha na pari dok ne omekša, oko 20 minuta.
  4. Zagrijte margarin u tavi na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte luk. Kuhajte oko 10 minuta dok luk ne dobije zlatnu boju.
  5. Dodajte đumbir, mrkvu i sol.
  6. Smanjite temperaturu, pokrijte i ostavite 5 minuta da se kuha na pari.
  7. Dodajte biber i kikiriki i promiješajte.
  8. Dodajte kuhanu rižu u tavu sa ostalim sastojcima, promiješajte i pospite peršunom pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*