Riža s mrkvom

Sastojci
Instrukcije
Dodajte vodu i rižu u lonac za kuhanje.
Zagrijte na većoj temperaturi i dovedite do ključanja.
Smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da se kuha na pari dok ne omekša, oko 20 minuta.
Zagrijte margarin u tavi na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte luk. Kuhajte oko 10 minuta dok luk ne dobije zlatnu boju.
Dodajte đumbir, mrkvu i sol.
Smanjite temperaturu, pokrijte i ostavite 5 minuta da se kuha na pari.
Dodajte biber i kikiriki i promiješajte.
Dodajte kuhanu rižu u tavu sa ostalim sastojcima, promiješajte i pospite peršunom pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.