Riža sa artičokama

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 4 minuta
Riža sa artičokama

Sastojci

Artičoke:
6 komada
Riža:
3/2 solja
Maslinovo ulje:
1/2 šolje
Sol:
3 kašičice
Hladna voda:
3 šolje
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi i dodajte artičoke. Začinite i pecite 5 minuta uz konstantno miješanje. Smanjite temperaturu i pecite još 10 minuta, također uz konstantno miješanje.

  2. U drugu posudu dodajte vodu i 1 kašičicu soli. Dovedite do ključanja, dodajte rižu, poklopite i kuhajte 12-15 minuta.

  3. Ocijedite rižu i dodajte u tavu s artičokama.

  4. Dobro promiješajte i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.