Riža sa piletinom i mrkvom

Sastojci
Instrukcije
U većoj tavi rastopite maslo, dodajte piletinu i pecite dok ne dobije smeđu boju. Izvadite iz tave i zadržite toplo.
Dodajte u istu tavu rižu, mrkvu, luk, gljive i papriku. Pirjajte dok riža ne dobije smeđu boju a luk ne omekša.
Umiješajte supu i piletinu pa dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da pirja 20-25 minuta ili dok riža ne omekša.
Skinite s vatre, umiješajte peršun i ostavite da ohladi 5 minuta prije posluživanja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.