Riža sa piletinom i mrkvom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Riža sa piletinom i mrkvom

Sastojci

Pileći fileti:
450 grama
Maslo:
1/4 šolje
Riža:
3/2 solja
Mrkve:
5 komada
Crveni luk:
1 glavica
Gljive:
1/2 šolje
Paprika:
1/2 šolje
Pileća supa:
4 šolje
Peršun:
2 kašike

Instrukcije

  1. U većoj tavi rastopite maslo, dodajte piletinu i pecite dok ne dobije smeđu boju. Izvadite iz tave i zadržite toplo.

  2. Dodajte u istu tavu rižu, mrkvu, luk, gljive i papriku. Pirjajte dok riža ne dobije smeđu boju a luk ne omekša.

  3. Umiješajte supu i piletinu pa dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da pirja 20-25 minuta ili dok riža ne omekša.

  4. Skinite s vatre, umiješajte peršun i ostavite da ohladi 5 minuta prije posluživanja.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.