Riža sa piletinom i mrkvom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
450 g
Pileći fileti
1/4 šolja
maslo
1 1/2 šolja
riža
5 komad
mrkve
1 glavica
Crveni luk
1/2 šolja
gljive
1/2 šolja
paprika
4 šolja
pileća supa
2 kašika
peršun
Riža sa piletinom i mrkvom
  1. U većoj tavi rastopite maslo, dodajte piletinu i pecite dok ne dobije smeđu boju. Izvadite iz tave i zadržite toplo.
  2. Dodajte u istu tavu rižu, mrkvu, luk, gljive i papriku. Pirjajte dok riža ne dobije smeđu boju a luk ne omekša.
  3. Umiješajte supu i piletinu pa dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da pirja 20-25 minuta ili dok riža ne omekša.
  4. Skinite s vatre, umiješajte peršun i ostavite da ohladi 5 minuta prije posluživanja.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*