- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Glavna jela
- Postavio
- Postavljeno
- 6.2.2011
- 450 g
- Pileći fileti
- 1/4 šolja
- maslo
- 1 1/2 šolja
- riža
- 5 komad
- mrkve
- 1 glavica
- Crveni luk
- 1/2 šolja
- gljive
- 1/2 šolja
- paprika
- 4 šolja
- pileća supa
- 2 kašika
- peršun

- U većoj tavi rastopite maslo, dodajte piletinu i pecite dok ne dobije smeđu boju. Izvadite iz tave i zadržite toplo.
- Dodajte u istu tavu rižu, mrkvu, luk, gljive i papriku. Pirjajte dok riža ne dobije smeđu boju a luk ne omekša.
- Umiješajte supu i piletinu pa dovedite do ključanja. Smanjite temperaturu, poklopite i ostavite da pirja 20-25 minuta ili dok riža ne omekša.
- Skinite s vatre, umiješajte peršun i ostavite da ohladi 5 minuta prije posluživanja.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!