Riža u soku od mrkve

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
70 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Prilozi
Postavio
Postavljeno
1 šolja
riža
1 kašika
ekstra djevičansko maslinovo ulje
3 šolja
sok od mrkve
3 šolja
supa od povrća
1 šolja
luk kozjak
1 šolja
italijanski peršin
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
parmezan
Riža u soku od mrkve
  1. U većoj tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte i propržite rižu, oko 8 minuta uz povremeno miješanje.
  2. Smanjite temperaturu pa dodajte pola šolje soka od mrkve i pola šolje supe od povrća. Promiješajte. Kada se tekućina apsorbuje dodajte još po pola šolje soka od mrkve i supe od povrća.
  3. Nastavite proces sa ostatkom soka od mrkve i supe od povrća, dok se tekućina sva ne apsorbuje a riža postane kremasta, oko 50-60 minuta.
  4. Dodajte luk i peršun, začinite i poslužite uz parmezan po želji.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*