Riža u soku od mrkve
![Riža u soku od mrkve Riža u soku od mrkve](https://cdn.kuhar.ba/wp-content/uploads/2010/10/riza-sa-sokom-od-mrkve.jpg)
Sastojci
Instrukcije
U većoj tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte i propržite rižu, oko 8 minuta uz povremeno miješanje.
Smanjite temperaturu pa dodajte pola šolje soka od mrkve i pola šolje supe od povrća. Promiješajte. Kada se tekućina apsorbuje dodajte još po pola šolje soka od mrkve i supe od povrća.
Nastavite proces sa ostatkom soka od mrkve i supe od povrća, dok se tekućina sva ne apsorbuje a riža postane kremasta, oko 50-60 minuta.
Dodajte luk i peršun, začinite i poslužite uz parmezan po želji.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.