- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 70 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Prilozi
- Postavio
- Postavljeno
- 27.10.2010
- 1 šolja
- riža
- 1 kašika
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 3 šolja
- sok od mrkve
- 3 šolja
- supa od povrća
- 1 šolja
- luk kozjak
- 1 šolja
- italijanski peršin
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- parmezan

- U većoj tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte i propržite rižu, oko 8 minuta uz povremeno miješanje.
- Smanjite temperaturu pa dodajte pola šolje soka od mrkve i pola šolje supe od povrća. Promiješajte. Kada se tekućina apsorbuje dodajte još po pola šolje soka od mrkve i supe od povrća.
- Nastavite proces sa ostatkom soka od mrkve i supe od povrća, dok se tekućina sva ne apsorbuje a riža postane kremasta, oko 50-60 minuta.
- Dodajte luk i peršun, začinite i poslužite uz parmezan po želji.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!