Riža u umaku sa tunjevinom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Riža u umaku sa tunjevinom

Sastojci

Konzervisana tunjevina:
350 grama
Biljno ulje:
2 kašike
Jabuka:
1 komad
Curry u prahu:
1/2 kašičice
Brašno:
3 kašike
Mlijeko:
1/2 šolje
Pileća supa:
1 šolja
Kuhana riža:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi, dodajte jabuku i luk pa pecite dok ne omekšaju.

  2. Dodajte brašno, promiješajte i lagano umiješajte mlijeko i supu.

  3. Kuhajte dok ne dobijete kompaktan umak, a zatim dodajte tunjevinu i pospite s curryem.

  4. Promiješajte dobro i poslužite uz rižu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.