- 200 gr isjeckanog paradajza i pola litra povrtne supe stavite u blender ili procesor za hranu, pa miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Prelijte u šerpu sa preostalom supom, ostavite da blago krčka na niskoj temperaturi.
- U međuvremenu stavite maslac i ulje u veću šerpu, pa nakon što se maslac istopi dodajte isjeckani crveni luk.
- Kuhajte 6-7 minuta, dok ne omekša, pa umiješajte bijeli luk i ruzmarin.
- Dodajte rižu i kuhajte, miješajući, 1 minutu.
- Nastavite kuhati rižu, postepeno dodajući smjesu od paradajza.
- Nakon što ste u rižu stavili pola smjese od paradajza, dodajte i i cherry paradajz.
- Nakon 20-25 minuta riža bi trebala biti mekana i kremasta, a tečnost upijena.
- Poklopite posudu i ostavite jednu minutu, a zatim dodajte bosiljak.
- Rižoto s paradajzom poslužite posut parmezanom i biberom.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!