- Vrijeme pripreme
- 5 minute
- Vrijeme kuhanja
- 40 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Postavio
- Postavljeno
- 30.3.2012
- 4 kašika
- Maslac
- 2 kašika
- Maslinovo ulje
- 1 glavica
- Crveni luk
- 450 g
- riža
- 1200 ml
- pileća supa
- 100 g
- parmigiano sir

- Istopiti 2 kašike maslaca, dodati maslinovo ulje, pa na ovoj masnoći propržiti sitno isjeckan crveni luk.
- Dodati rižu, pržiti 2 minute, pa umiješati 150 ml pripremljene supe od pilećih kocki.
- Kuhati uz konstantno miješanje dok ne uvrije tečnost.
- Postepeno dodavati i preostalu supu, pa kuhati uz neprestano miješanje, dok riža ne upije svu tečnost.
- U skuhanu rižu dodati 2 kašike maslaca, parmigiano sir i sol, pa sve izmiješati.
- Jelo poslužiti toplo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!