Rižoto parmigiano

Kategorije:

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
40 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
4 kašika
Maslac
2 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
450 g
riža
1200 ml
pileća supa
100 g
parmigiano sir
Rižoto parmigiano
  1. Istopiti 2 kašike maslaca, dodati maslinovo ulje, pa na ovoj masnoći propržiti sitno isjeckan crveni luk.
  2. Dodati rižu, pržiti 2 minute, pa umiješati 150 ml pripremljene supe od pilećih kocki.
  3. Kuhati uz konstantno miješanje dok ne uvrije tečnost.
  4. Postepeno dodavati i preostalu supu, pa kuhati uz neprestano miješanje, dok riža ne upije svu tečnost.
  5. U skuhanu rižu dodati 2 kašike maslaca, parmigiano sir i sol, pa sve izmiješati.
  6. Jelo poslužiti toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*