Rižoto parmigiano

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 5 minuta
Rižoto parmigiano

Sastojci

Maslac:
4 kašike
Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Riža:
450 grama
Pileća supa:
1200 mililitara
Parmigiano sir:
100 grama

Instrukcije

  1. Istopiti 2 kašike maslaca, dodati maslinovo ulje, pa na ovoj masnoći propržiti sitno isjeckan crveni luk.

  2. Dodati rižu, pržiti 2 minute, pa umiješati 150 ml pripremljene supe od pilećih kocki.

  3. Kuhati uz konstantno miješanje dok ne uvrije tečnost.

  4. Postepeno dodavati i preostalu supu, pa kuhati uz neprestano miješanje, dok riža ne upije svu tečnost.

  5. U skuhanu rižu dodati 2 kašike maslaca, parmigiano sir i sol, pa sve izmiješati.

  6. Jelo poslužiti toplo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.