Rižoto s gljivama i bijelim lukom

Vrijeme pripreme
5 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
450 g
gljive
4 kašika
maslo
2 kašika
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
1 šolja
riža
3 šolja
Pileća osnova
1/2 šolja
parmezan
1/2 šolja
peršun
1 po potrebi
sir
1 po potrebi
Biber
Rižoto s gljivama i bijelim lukom
  1. Začinite i propržite gljive na maslu a zatim ostavite na stranu.
  2. Zagrijte ulje u dubokoj tavi, dodajte crveni i bijeli luk pa pržite uz konstantno miješanje dok luk ne omekša.
  3. Dodajte rižu i pirjajte 1 minutu a zatim umiješajte 1 šolju vruće supe. Pirjajte dok se tekućina ne apsorbira, uz konstantno miješanje.
  4. Ponovite postupak sa prestalom supom i rižom.
  5. Kada riža postane kremasta, umiješajte gljive i sir.
  6. Pospite s peršunom, promiješajte i poslužite toplo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*