Rižoto s limunom i bosiljkom

Sastojci
Instrukcije
Zagrijte pileću osnovu u loncu na srednjoj temperaturi.
Zagrijte ulje u većoj tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk. Kuhajte 3 minute ili dok ne omekša.Dodajte rižu i dobro promiješajte.
Dodajte 1 šoljicu osnove, kuhajte dok se ne upije. Nastavite dodavati osnovu, šoljicu po šoljicu dok se ne upije i dok riža ne postane nježno mekana.
Dodajte limun i parmezan preko riže pa promiješajte. Pomiješajte 3 / 4 bosiljka s rižom. Začinite sa svježe mljevenim biberom. Ostatak bosiljka i herendanog parmezana pospite po vrhu. Služite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.