Rižoto s limunom i bosiljkom

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Rižoto s limunom i bosiljkom

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 šoljice
Pileća osnova:
5 šoljica
Crveni luk:
1 glavica
Riža:
450 grama
Kora od limuna:
2 komada
Parmezan:
1/2 šoljice
Sol:
Po želji
Mljeveni biber:
Po želji
Bosiljak:
1 šoljica
Parmezan:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte pileću osnovu u loncu na srednjoj temperaturi.

  2. Zagrijte ulje u većoj tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk. Kuhajte 3 minute ili dok ne omekša.Dodajte rižu i dobro promiješajte.

  3. Dodajte 1 šoljicu osnove, kuhajte dok se ne upije. Nastavite dodavati osnovu, šoljicu po šoljicu dok se ne upije i dok riža ne postane nježno mekana.

  4. Dodajte limun i parmezan preko riže pa promiješajte. Pomiješajte 3 / 4 bosiljka s rižom. Začinite sa svježe mljevenim biberom. Ostatak bosiljka i herendanog parmezana pospite po vrhu. Služite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.