Rižoto s limunom i bosiljkom

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
2 šoljica
Maslinovo ulje
5 šoljica
Pileća osnova
1 glavica
Crveni luk
450 g
riža
2 komad
kora od limuna
1/2 šoljica
parmezan
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
mljeveni biber
1 šoljica
Bosiljak
1 po potrebi
parmezan
Rižoto s limunom i bosiljkom
  1. Zagrijte pileću osnovu u loncu na srednjoj temperaturi.
  2. Zagrijte ulje u većoj tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk. Kuhajte 3 minute ili dok ne omekša.Dodajte rižu i dobro promiješajte.
  3. Dodajte 1 šoljicu osnove, kuhajte dok se ne upije. Nastavite dodavati osnovu, šoljicu po šoljicu dok se ne upije i dok riža ne postane nježno mekana.
  4. Dodajte limun i parmezan preko riže pa promiješajte. Pomiješajte 3 / 4 bosiljka s rižom. Začinite sa svježe mljevenim biberom. Ostatak bosiljka i herendanog parmezana pospite po vrhu. Služite odmah.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*