Rižoto sa 3 vrste sira

Sastojci
Instrukcije
Na zagrijanom maslinovom ulju u šerpi, na umjerenoj temperaturi propržiti crveni, bijeli luk i celer.
Dodati rižu u šerpu, povećati temperaturu i kuhati 1 minut uz neprestano miješanje, dok riža ne dobije blago proziran izgled.
Dodati vodu i nastaviti kuhati uz miješanje.
Kada se voda upije u rižu, dodati 1 kutljaču tople pileće supe, pola kašikice soli i biber.
Smanjiti temperaturu kako bi se riža polahko kuhala i tek nakon što riža upije dodanu kutljaču supe, uliti sljedeću, pa nastaviti postupak do isteka pileće supe.
Umiješati sireve appenzeller i taleggio, skinuti smjesu s vatre i dodatno začiniti po želji.
Dodati maslac i parmezan, poklopiti šerpu, ostaviti tako 2-3 minute, pa poslužiti rižoto.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.