Rižoto sa 3 vrste sira

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
25 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Postavio
Postavljeno
1 l
pileća supa
1 kašika
Maslinovo ulje
2 glavica
Crveni luk
2 češanj
Bijeli luk
3 komad
celer
400 g
riža
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
100 g
švicarski sir
100 g
taleggio sir
50 g
parmezan
75 g
Maslac
2 šolja
voda
Rižoto sa 3 vrste sira
  1. Na zagrijanom maslinovom ulju u šerpi, na umjerenoj temperaturi propržiti crveni, bijeli luk i celer.
  2. Dodati rižu u šerpu, povećati temperaturu i kuhati 1 minut uz neprestano miješanje, dok riža ne dobije blago proziran izgled.
  3. Dodati vodu i nastaviti kuhati uz miješanje.
  4. Kada se voda upije u rižu, dodati 1 kutljaču tople pileće supe, pola kašikice soli i biber.
  5. Smanjiti temperaturu kako bi se riža polahko kuhala i tek nakon što riža upije dodanu kutljaču supe, uliti sljedeću, pa nastaviti postupak do isteka pileće supe.
  6. Umiješati sireve appenzeller i taleggio, skinuti smjesu s vatre i dodatno začiniti po želji.
  7. Dodati maslac i parmezan, poklopiti šerpu, ostaviti tako 2-3 minute, pa poslužiti rižoto.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*