- Na zagrijanom maslinovom ulju u šerpi, na umjerenoj temperaturi propržiti crveni, bijeli luk i celer.
- Dodati rižu u šerpu, povećati temperaturu i kuhati 1 minut uz neprestano miješanje, dok riža ne dobije blago proziran izgled.
- Dodati vodu i nastaviti kuhati uz miješanje.
- Kada se voda upije u rižu, dodati 1 kutljaču tople pileće supe, pola kašikice soli i biber.
- Smanjiti temperaturu kako bi se riža polahko kuhala i tek nakon što riža upije dodanu kutljaču supe, uliti sljedeću, pa nastaviti postupak do isteka pileće supe.
- Umiješati sireve appenzeller i taleggio, skinuti smjesu s vatre i dodatno začiniti po želji.
- Dodati maslac i parmezan, poklopiti šerpu, ostaviti tako 2-3 minute, pa poslužiti rižoto.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!