Rižoto sa bademima

Vrijeme pripreme
20 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 l
pileća supa
2 kašika
Maslinovo ulje
2 glavica
Crveni luk
1/2 glavica
celer
400 g
riža
2 šolja
suho bijelo vino
2 kašika
majčina dušica
1 po potrebi
Biber
70 g
Maslac
120 g
parmezan
150 g
bademi
100 g
Prezla
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
2 češanj
Bijeli luk
Rižoto sa bademima
  1. Pileću supu zagrijati.
  2. U posebnoj posudi, na maslinovom ulju 4-5 minuta pržiti crveni, bijeli luk i celer, pa kada povrće omekša dodati rižu.
  3. Rižu pržiti uz neprestano miješanje, dodati bijelo vino i nastaviti kuhati uz neprestano miješanje.
  4. Nakon što se vino upije u rižu dodati sol, pa uz miješanje postepeno dodavati pileću supu.
  5. Umiješati majčinu dušicu i biber, pa skinuti rižoto s vatre.
  6. Dodati maslac i parmezan, promiješati smjesu, poklopiti posudu sa rižotom i ostaviti 3-4 minute da odstoji.
  7. U posebnoj posudi sa malo maslinovog ulja propržiti svježu prezlu i bademe, pa ih posuti preko pripremljenog rižota.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*