Rižoto sa piletinom, gljivama i ječmom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
50 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 kašika
Maslac
1 kašika
Maslinovo ulje
2 komad
luk vlasac
3 komad
Pileći fileti
300 g
biserni ječam
40 g
gljive
1 kašika
majčina dušica
1 l
pileći temeljac
3 kašika
parmezan
250 ml
bijelo vino
Rižoto sa piletinom, gljivama i ječmom
  1. U većoj šerpi istopite maslac s uljem.
  2. Dinstajte vlasac i bijeli luk sa začinima po želji 5 minuta, pa umiješajte piletinu i kuhajte 2 minute.
  3. Dodajte ječam i kuhajte jednu minutu.
  4. Umiješajte vino i miješajte dok sastojci dok ostali sastojci ne upiju tečnost.
  5. Dodajte gljive i majčinu dušicu, pa relijte ¾ pilećeg temeljca.
  6. Kuhajte 40 minuta na smanjenoj temperaturi dok ječam ne omekša, miješajući povremeno i polijevajući preostalim temeljcem-supom ako izgleda suho.
  7. Skinite s vatre i umiješajte ribani parmezan.
  8. Poslužite odmah sa vlascem i parmezanom posutim na površini jela.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*