Rižoto sa piletinom i šparogama

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
45 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
600 g
Pileći fileti
1 1/2 l
pileća supa
2 kašičica
Maslinovo ulje
1 glavica
Crveni luk
1 češanj
Bijeli luk
400 g
arborio riža
100 ml
suho bijelo vino
1 svežanj
šparoge
1 kašičica
kora od limuna
1 kašičica
sok od limuna
1 po potrebi
Bosiljak
Rižoto sa piletinom i šparogama
  1. Pileća prsa stavite u tavu sa zagrijanim uljem i pržite 10-ak minuta s obje strane.
  2. Izvadite pileća prsa iz tave, izrežite i poklopite.
  3. U međuvremenu stavite pileću supu da proključa, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da pomalo kuha.
  4. U većoj, težoj šerpi zagrijte maslinovo ulje, a zatim dodajte isjeckani luk i propržite.
  5. Dodajte bijeli luk i rižu, pa kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje, dok tekućina gotovo ne ispari.
  6. Smanjite temperaturu, a zatim dodajte 1 kutljaču pileće supe i miješajte drvenom kašikom dok tekućina ne ispari.
  7. Postupak ponavljajte dok ne iscrpite sve zalihe supe.
  8. Dodajte šparoge, pa kuhajte 3-4 minute uz konstantno miješanje, dok ne omekšaju.
  9. Na kraju umiješajte piletinu, naribanu limunovu koru i sok.
  10. Pospite listovima bosiljka i poslužite rižu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*