Rižoto sa piletinom i šparogama
- Pileća prsa stavite u tavu sa zagrijanim uljem i pržite 10-ak minuta s obje strane.
- Izvadite pileća prsa iz tave, izrežite i poklopite.
- U međuvremenu stavite pileću supu da proključa, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da pomalo kuha.
- U većoj, težoj šerpi zagrijte maslinovo ulje, a zatim dodajte isjeckani luk i propržite.
- Dodajte bijeli luk i rižu, pa kuhajte 1 minutu uz konstantno miješanje, dok tekućina gotovo ne ispari.
- Smanjite temperaturu, a zatim dodajte 1 kutljaču pileće supe i miješajte drvenom kašikom dok tekućina ne ispari.
- Postupak ponavljajte dok ne iscrpite sve zalihe supe.
- Dodajte šparoge, pa kuhajte 3-4 minute uz konstantno miješanje, dok ne omekšaju.
- Na kraju umiješajte piletinu, naribanu limunovu koru i sok.
- Pospite listovima bosiljka i poslužite rižu.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!