- Stavite pileći temeljac da proključa, zatim smanjite temperaturu i ostavite da krčka.
- U međuvremenu, zagrijte 2 kašike ulja i i pola od pripremljene količine maslaca.
- Dodajte crveni i bijeli luk, celer i timijan.
- Kuhajte uz povremeno miješanje 8-10 minuta dok ne omekša.
- Dodajte rižu i kuhajte uz povremeno miješanje oko 2 minute.
- Dodajte vodu i miješajte 1 minutu.
- Dodajte 250 ml vrelog temeljca i kuhajte uz povremeno miješanje dok riža ne upije tečnost.
- Ponavljajte postupak dok ne iskoristite pola od pripremljene količine temeljca.
- Dodajte malo zgnječene tikve, pa nastavite dodavati po 250 ml temeljca dok sve ne iskoristite i riža bude al dente.
- Umiješajte maslac i parmezan, skinite s vatre i ostavite 5 minuta.
- Umiješajte pola kozjjeg sira i začine.
- Razbacajte preostali kozji sir, kockice tikve, ekstra timijan i parmezan preko rižota.
- Pospite ekstra djevičanskim maslinovim uljem i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!