Rižoto sa šumskim gljivama

Vrijeme pripreme
15 minute
Vrijeme kuhanja
60 minute
Složenost
Lagano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Predjela
Postavio
Postavljeno
250 g
riža
250 g
parmezan
400 g
šumske gljive
1 dl
bijelo vino
3 češanj
Bijeli luk
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 po potrebi
Maslac
Rižoto sa šumskim gljivama
  1. U posudi za kuhanje skuhati rižu.
  2. U posebnoj posudi istopiti maslac, dodati isjeckani bijeli luk, propržiti ga, dodati gljive i dinstati ih uz dolijevanje bijelog vina.
  3. U izdinstane gljive dodati rižu, sol i biber, te miješati uz postepeno dodavanje vode.
  4. Pri samom kraju kuhanja umiješati parmezan i servirati jelo.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*