Rižoto sa šumskim gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 15 minuta
Rižoto sa šumskim gljivama

Sastojci

Riža:
250 grama
Parmezan:
250 grama
Šumske gljive:
400 grama
Bijelo vino:
1 decilitar
Bijeli luk:
3 češnja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Maslac:
Po želji

Instrukcije

  1. U posudi za kuhanje skuhati rižu.

  2. U posebnoj posudi istopiti maslac, dodati isjeckani bijeli luk, propržiti ga, dodati gljive i dinstati ih uz dolijevanje bijelog vina.

  3. U izdinstane gljive dodati rižu, sol i biber, te miješati uz postepeno dodavanje vode.

  4. Pri samom kraju kuhanja umiješati parmezan i servirati jelo.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.