- Vrijeme pripreme
- 15 minute
- Vrijeme kuhanja
- 60 minute
- Složenost
- Lagano
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Predjela
- Postavio
- Postavljeno
- 15.2.2012
- 250 g
- riža
- 250 g
- parmezan
- 400 g
- šumske gljive
- 1 dl
- bijelo vino
- 3 češanj
- Bijeli luk
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 po potrebi
- Maslac

- U posudi za kuhanje skuhati rižu.
- U posebnoj posudi istopiti maslac, dodati isjeckani bijeli luk, propržiti ga, dodati gljive i dinstati ih uz dolijevanje bijelog vina.
- U izdinstane gljive dodati rižu, sol i biber, te miješati uz postepeno dodavanje vode.
- Pri samom kraju kuhanja umiješati parmezan i servirati jelo.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!