Rižoto sa tikvicama

Kategorije:

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
30 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Glavna jela
Postavio
Postavljeno
1 1/4 šolja
riža
3 kašika
Crveni luk
1 kašika
Maslinovo ulje
1/3 šolja
suho bijelo vino
3 šolja
pileća supa
1/2 kašičica
Sol
1 po potrebi
Biber
2 kašičica
cimet
2 šolja
Tikvice
1/4 šolja
Bosiljak
1/2 šolja
parmezan
Rižoto sa tikvicama
  1. Zagrijte ulje u loncu a zatim dodajte i propržite luk, dok ne omekša, uz konstantno miješanje.
  2. Kada luk omekša, dodajte rižu i kuhajte, također uz konstantno miješanje. Pazite da riža ne dobije smeđu boju.
  3. Kada riža omekša umiješajte vino, 1/3 šolje pileće supe, sol, biber i cimet pa kuhajte dok se tekućina ne apsorbuje.
  4. Nastavite kuhati, uz dodavanje pileće supe (po 1/3 šolje) još 20 minuta .
  5. Nakon 20 minuta dodajte tikvice i kuhajte dok ne omekšaju.
  6. Umiješajte bosiljak, pospite parmezanom i poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*