Rižoto sa tikvicama

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Rižoto sa tikvicama

Sastojci

Riža:
5/4 solja
Crveni luk:
3 kašike
Maslinovo ulje:
1 kašika
Suho bijelo vino:
33/100 šolje
Pileća supa:
3 šolje
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
Po želji
Cimet:
2 kašičice
Tikvice:
2 šolje
Bosiljak:
1/4 šolje
Parmezan:
1/2 šolje

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u loncu a zatim dodajte i propržite luk, dok ne omekša, uz konstantno miješanje.

  2. Kada luk omekša, dodajte rižu i kuhajte, također uz konstantno miješanje. Pazite da riža ne dobije smeđu boju.

  3. Kada riža omekša umiješajte vino, 1/3 šolje pileće supe, sol, biber i cimet pa kuhajte dok se tekućina ne apsorbuje.

  4. Nastavite kuhati, uz dodavanje pileće supe (po 1/3 šolje) još 20 minuta .

  5. Nakon 20 minuta dodajte tikvice i kuhajte dok ne omekšaju.

  6. Umiješajte bosiljak, pospite parmezanom i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.