Rolada od višanja i badema

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 20 minuta
Rolada od višanja i badema

Sastojci

Lisnato tijesto:
500 grama
Višnje:
400 grama
Mljeveni bademi:
200 grama
Vanila šečer:
2 pakovanja
Cimet:
1/2 kašičice
Jaja:
1 komad

Instrukcije

  1. Očišćene višnje izmiješati sa cimetom i vanilin šećerom.

  2. Lisnato tijesto razviti na jufke dimenzija 40x25 centimetara.

  3. Na sredinu jufke staviti pola fila od višanja i 75 gr badema.

  4. Tijesto urolati, po površini premazati umućenim jajetom i posuti bademima.

  5. Na isti način napraviti i drugu roladu.

  6. Obje rolade staviti u pleh premazan uljem i peći 40 minuta na 220 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.