Rolat od čokolade

Sastojci
Instrukcije
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, pa bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg sa 6 kašika šećera.
U čvrsti snijeg umiješati žumanjke i 4 kašike vode, pa dodati brašno i prašak za pecivo.
Smjesu izjednačiti, pa preliti u pravougaoni pleh obložen papirom za pečenje.
Koru peći 20 minuta na 180 °C.
Kada se ispeće, koru staviti na vlažnu krpu i urolati.
125 gr margarina umutiti sa 3 istopljene čokolade, pa kada se smjesa ohladi, dodati slatko vrhnje i izmiksati.
Koru odmotati, premazati filom i formirati roladu.
Cijeli rolat preliti čokoladnom glazurom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.