Rolat od čokolade

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Rolat od čokolade

Sastojci

Jaja:
6 komada
Brašno:
6 kašika
Šećer:
6 kašika
Voda:
4 kašike
Prašak za pecivo:
1 pakovanje
Slatko vrhnje:
500 mililitara
Čokolada za kuhanje:
3 komada
Margarin:
125 grama

Instrukcije

  1. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka, pa bjelanjke umutiti u čvrsti snijeg sa 6 kašika šećera.

  2. U čvrsti snijeg umiješati žumanjke i 4 kašike vode, pa dodati brašno i prašak za pecivo.

  3. Smjesu izjednačiti, pa preliti u pravougaoni  pleh obložen papirom za pečenje.

  4. Koru peći 20 minuta na 180 °C.

  5. Kada se ispeće, koru staviti na vlažnu krpu i urolati.

  6. 125 gr margarina umutiti sa 3 istopljene čokolade, pa kada se smjesa ohladi, dodati slatko vrhnje i izmiksati.

  7. Koru odmotati, premazati filom i formirati roladu.

  8. Cijeli rolat preliti čokoladnom glazurom.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.