- Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
- Mikserom umutite žumanjke sa 150 gr šećera u prahu, a zatim dodajte 65 gr brašna i nastavite mućenje.
- Posebno umutite bjelanjke u čvrsti snijeg, pa ih dodajte u umućene žumanjke.
- Kašikom izjednačite smjesu, pa je ravnomjerno rasporedite u pleh obložen papirom za pečenje.
- Stavite u rernu zagrijanu na 180 °C i pecite 15-ak minuta.
- Kada se ispeče kora stavite je na vlažnu krpu prekrivenu pergament papirom kojeg ste prethodno posuli šećerom u prahu.
- Skinite papir koji se zalijepio za koru i dok je još uvijek topla, urolajte je zajedno sa krpom i papirom.
- Kada se ohladi, premažite koru džemom i umućenim slatkim vrhnjem, pa je ponovo urolajte.
- Izrežite na kriške i poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!