Ružice

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Ružice

Sastojci

Jufka:
1 kilogram
Maslac:
100 grama
Ulje:
5/2 decilitar
Nasjeckani orasi:
400 grama
Šećer:
700 grama
Vanila šečer:
1 pakovanje

Instrukcije

  1. Staviti dvije jufke, jednu na drugu, posuti ih jednim dijelom isjeckanih oraha, zatim preklopiti jednom jufkom, posuti orasima, ponovo preklopiti jufkom i posuti orasima.

  2. Uviti u roladu i izrezati na komade debljine 1-2 cm.

  3. Izrezane komade staviti u pleh za pečenje, zaliti ih uljem i peći 30 minuta na 150 °C.

  4. U međuvremenu napraviti agdu od 700 gr šećera, 1 vrećice vanilin šećera i 300 ml vode.

  5. Kada se ružice ispeku, premazati ih maslacem, zaliti vrućom agdom i poslužiti hladne.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.