Salata od brokule s parmezanom

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
10 minute
Složenost
Komplikovano
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Salate
Postavio
Postavljeno
1 svežanj
brokule
350 g
konzervisani bijeli grah
1/2 glavica
Crveni luk
1 kašika
sok od limuna
1 kašika
kora od limuna
2 kašika
ekstra djevičansko maslinovo ulje
1/4 kašičica
paprika
1 po potrebi
sir
1 po potrebi
Biber
60 g
parmezan
Salata od brokule s parmezanom
  1. Očistite brokulu i izrežite na cvjetove, a stabljike čiji ste površinski sloj ogulili, ostavite na stranu.
  2. U proključalu vodu stavite malo soli i cvjetove brokule.
  3. Kuhajte na visokoj temperaturi dok cvjetovi ne omekšaju, oko 4 minute.
  4. Nakon toga prebacite brokulu u posudu sa ledenom vodom.
  5. Stavite stabljike u vodu u kojoj se kuhala brokula i kuhajte dok ne omekšaju, oko 3 minute.
  6. I njih stavite u ledenu vodu s cvjetovima, pa sve procijedite
  7. U većoj posudi pomiješajte brokulu, grah, luk, limunovu koru i sok, ulje i crvenu, krupno mljevenu papriku, sol i biber.
  8. Pospite parmezanom i poslužite salatu.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*