Salata od cvekle i sira
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Cvekla:
700 grama
Maslinovo ulje:
60 mililitara
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Šećer:
1 prstohvat
Peršun:
3/2 kasika
Orasi:
30 grama
Švapski sir:
40 grama
Ocat:
1 kašika
Instrukcije
Stavite cveklu u posudu za pečenje i pospite 1 kašikom maslinovog ulja.
Stavite u rernu i pecite 1 h na 180 °C dok ne omekša.
Ostavite 15 minuta da se ohladi, a zatim ju oštrim nožem ogulite i izrežite na kriške debljine 1 cm.
U manjoj posudi pomiješajte preostalo ulje, ocat, sol, biber, šećer i peršun.
Cveklu stavite na tanjire za posluživanje, pospite pripremljenim dresingom, sirom i orasima, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.