- Vrijeme pripreme
- 10 minute
- Vrijeme kuhanja
- 1 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 26.4.2013
- 700 g
- cvekla
- 60 ml
- Maslinovo ulje
- 1 po potrebi
- Sol
- 1 po potrebi
- Biber
- 1 prstohvat
- Šećer
- 1 1/2 kašika
- peršun
- 30 g
- orasi
- 40 g
- švapski sir
- 1 kašika
- ocat

- Stavite cveklu u posudu za pečenje i pospite 1 kašikom maslinovog ulja.
- Stavite u rernu i pecite 1 h na 180 °C dok ne omekša.
- Ostavite 15 minuta da se ohladi, a zatim ju oštrim nožem ogulite i izrežite na kriške debljine 1 cm.
- U manjoj posudi pomiješajte preostalo ulje, ocat, sol, biber, šećer i peršun.
- Cveklu stavite na tanjire za posluživanje, pospite pripremljenim dresingom, sirom i orasima, pa poslužite.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!