Salata od cvekle i sira

Vrijeme pripreme
10 minute
Vrijeme kuhanja
1 minute
Složenost
Umjereno
Služi
1 ljudi
Grupa jela
Salate
Postavio
Postavljeno
700 g
cvekla
60 ml
Maslinovo ulje
1 po potrebi
Sol
1 po potrebi
Biber
1 prstohvat
Šećer
1 1/2 kašika
peršun
30 g
orasi
40 g
švapski sir
1 kašika
ocat
Salata od cvekle i sira
  1. Stavite cveklu u posudu za pečenje i pospite 1 kašikom maslinovog ulja.
  2. Stavite u rernu i pecite 1 h na 180 °C dok ne omekša.
  3. Ostavite 15 minuta da se ohladi, a zatim ju oštrim nožem ogulite i izrežite na kriške debljine 1 cm.
  4. U manjoj posudi pomiješajte preostalo ulje, ocat, sol, biber, šećer i peršun.
  5. Cveklu stavite na tanjire za posluživanje, pospite pripremljenim dresingom, sirom i orasima, pa poslužite.

Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!

Komentariši

Napomena: Komentari na ovoj web stranici odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove našeg internet portala. Traži se da se članovi suzdržite od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Mi zadržavamo pravo da obrišemo bilo koji komentar bez najave i bilo kakvog objašnjenja.

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa znakom *

*
*

*