Salata od junećeg mesa

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Salata od junećeg mesa

Sastojci

Juneće meso:
250 grama
Krastavci:
1 komad
Riža:
150 grama
Crveni luk:
1 glavica
Ulje:
2 kašike
Ocat:
1 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Junetinu skuhati i isjeckati na kocke.

  2. Rižu također skuhati.

  3. Crveni luk i krastavac pomiješati sa rižom i ohlađenim mesom, dodati sol i biber, posuti uljem i octom, pa salatu ostaviti u frižider.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.