Salata od kupusa i špinata u umaku od brusnice

Služi: 1 osobuKuhanje: 14 minutaPriprema: 4 minuta
Salata od kupusa i špinata u umaku od brusnice

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Kupus:
2 šolje
Špinat:
2 šolje
Crvena paprika:
1/2 kašičice
Bijeli luk:
2 češnja
Sok od brusnice:
1/4 šolje
Sol:
1/2 kašičice

Instrukcije

  1. Zagrijte ulje u tavi na visokoj temperaturi.

  2. Dodajte bijeli luk i papriku pa pirjajte dok ne osjetite aromu.

  3. Dodajte kupus i špinat, začinite sa soli pa pirjajte još 5 minuta uz konstantno miješanje.

  4. Dodajte sok od brusnice i ostavite da pirja dok ne dobijete gust umak.

  5. Skinite sa vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.