Salata od mrkve i avokada
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 6 minuta

Sastojci
Mrkve:
450 grama
Peršun:
1/2 šolje
Crveni luk:
1/4 šolje
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
3 kašičice
Sok od limuna:
2 kašike
Bijeli luk:
1 češanj
Biber:
1/4 kašičice
Avokado:
1 komad
Instrukcije
Kuhajte mrkvu u kipućoj, posoljenoj vodi 5-6 minuta a zatim ocijedite.
U međuvremenu u većoj zdjeli pomiješajte peršun sa crvenim lukom, uljem, sokom od limuna, bijelim lukom, soli i biberom.
Spojite avokado i mrkve sa povrćem u zdjeli, promiješajte i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.