Salata od mrkve i grožđica
Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Mrkve:
500 grama
Ocat:
2 kašike
Maslinovo ulje:
1 kašika
Splenda:
2 kašike
Bijeli luk:
1 češanj
Cimet:
1/4 kašičice
Kim:
1/4 kašičice
Đumbir:
1 kašičica
Grožđice:
100 grama
Sol:
Po želji
Instrukcije
U većoj posudi prokuhati vodu.
Dodati isjeckanu mrkvu i kuhati 4-5 minuta, dok ne omekša.
Isprati je hladnom vodom, iscijediti i ostaviti na stranu.
U posebnoj posudi izmiješati ocat, maslinovo ulje, splendu i isjeckani bijeli luk.
Umiješati kim, cimet, đumbir i sol.
U ovu smjesu dodati mrkvu i grožđice, sve izmijeašti i ostaviti u frižider najmanje 4 h da odstoji.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.