- Vrijeme pripreme
- 20 minute
- Vrijeme kuhanja
- 5 minute
- Složenost
- Umjereno
- Služi
- 1 ljudi
- Grupa jela
- Salate
- Postavio
- Postavljeno
- 16.6.2012
- 500 g
- mrkve
- 2 kašika
- ocat
- 1 kašika
- Maslinovo ulje
- 2 kašika
- splenda
- 1 češanj
- Bijeli luk
- 1/4 kašičica
- cimet
- 1/4 kašičica
- kim
- 1 kašičica
- đumbir
- 100 g
- grožđice
- 1 po potrebi
- Sol

- U većoj posudi prokuhati vodu.
- Dodati isjeckanu mrkvu i kuhati 4-5 minuta, dok ne omekša.
- Isprati je hladnom vodom, iscijediti i ostaviti na stranu.
- U posebnoj posudi izmiješati ocat, maslinovo ulje, splendu i isjeckani bijeli luk.
- Umiješati kim, cimet, đumbir i sol.
- U ovu smjesu dodati mrkvu i grožđice, sve izmijeašti i ostaviti u frižider najmanje 4 h da odstoji.
Nema komentara, budi prvi koji će ostaviti komentar!