Salata od pečenih tikvica
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 4 minuta

Sastojci
Maslinovo ulje:
2 kašike
Tikvice:
3 komada
Crveni luk:
2 glavice
Peršun:
3/2 solja
Ocat:
2 kašičice
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi, dodajte tikvice i luk pa pirjajte 6-8 minuta uz povremeno miješanje.
Izvadite povrće iz tave, odstranite višak masnoće a povrće stavite u zdjelu za salatu.
Umiješajte ocat, pospite peršunom i začinite sa soli i biberom.
Poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.