Salata od piletine i manga
Sastojci
Instrukcije
Pržite bijeli luk i papričicu na ulju na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju, otprilike 1 minutu. Posolite pileće filete i pobiberite ih, te pospite čilijem u prahu. Pecite pileće filete u tavi dok ne budu potpuno pečeni i smeđi sa svih strana, otprilike 4 minute sa svake strane. Nakon što se piletina ohladi, isijecite je na male komadiće ili izrendajte.
U velikoj zdjeli pomiješajte isjeckan celer, oljušten i isjeckan mango, te ohlađenu piletinu. Dodajte majonezu i jogurt. Dodajte sok i koru limete. Začinite sa solju i biberom.
Umiješajte sve dodatne sastojke. Čuvati možete u frižideru do nekoliko dana. Svježi sjeckani korijander dodajte neposredno prije posluživanja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.